Mr. Arthur Vonken

“Mr Vonken is advocaat sedert 1987. Inmiddels dus een zeer ervaren advocaat die ook enkel en alleen strafzaken behartigt. Geen arbeidszaken, geen huurzaken, geen echtscheidingen of welke andere zaken dan ook. Echt alleen strafzaken. Daaronder grote, publiciteitsgevoelige en landelijk bekende strafzaken maar met evenveel passie en aandacht ook zaken die zich meer in de anonimiteit afspelen en waarvan de cliënt ook liever niet teveel aandacht terugleest of ziet in de diverse media. Ook dat zijn zaken waarbij het belang van de cliënt voorop staat. Iedere cliënt is belangrijk en heeft recht op een gedegen en persoonlijke verdediging. Of het nu om een moordzaak gaat, al dan niet een crime passionelle, een grensoverschrijdende of grensverleggende drugszaak, een heftig verkeersongeval met navenant ernstig veroorzaakt letsel of zelfs de dood ten gevolge hebbende, een gewelddadige overval, de cliënt staat voorop. Altijd! Dat geldt ook voor de verdachte van een eenvoudige winkeldiefstal, een invordering van een rijbewijs, een (buren)ruzie waarbij een mishandeling of bedreiging plaatsvindt, een geval van belaging, of noem maar op. Ogenschijnlijk kleine zaken kunnen net zo goed een enorme impact hebben op en voor een verdachte. Daarin dient om die reden dus geen onderscheid te worden gemaakt.
De cliënt weet ook wel waarom hij kiest voor mr. Vonken. En dat geldt niet alleen voor zaken op betalende basis. Wanneer de cliënt de kosten van rechtsbijstand niet kan betalen en in aanmerking komt voor gefinancierde rechtsbijstand, de vroegere akte van onvermogen, wordt daarin door mr. Vonken geen onderscheid gemaakt. Vindt U dat raar of ongebruikelijk? Mr. Vonken vindt dat niet raar. Iedereen die verdacht wordt van een strafbaar feit heeft recht op goede rechtshulp en mr. Vonken acht het zijn plicht geen onderscheid daarin te maken. In aanraking komen met justitie, terecht of onterecht, is altijd ingrijpend. Niet alleen voor het eventuele slachtoffer maar zeker ook voor de verdachte en zijn familie, partner en eventuele kinderen. Of voor de ouders wanneer hun vaak nog minderjarige kind als verdachte wordt gezien. Het zal je maar gebeuren.

Mr Vonken gelooft ook niet in het maken van reclame. Dat doet hij dan ook niet. Al meer dan 33 jaar niet! Wervende teksten waarin veronderstelde kwaliteiten worden onderstreept, zul je van de hand van mr. Vonken niet aantreffen. Wanneer je het nodig hebt opzichtig te moeten benadrukken dat je echt de allerbeste bent, dan ben je dat hoogstwaarschijnlijk niet. Mr. Vonken praat niet graag over zichzelf. Wat belangrijk is voor mr. Vonken is dat zijn cliënten tevreden zijn en weten dat alles wat in hun zaak zit er ook uitgehaald wordt. Dat is de beste reclame voor een advocaat die er is. En het kost niets behalve een volledige toewijding aan de verdediging van een cliënt en honderd procent inzet daarvoor. En mr. Vonken zal ook niet nalaten wanneer hij vindt dat een zaak er slecht uitziet, dit de cliënt te vertellen. Een cliënt heeft niets aan mooie praatjes die uiteindelijk niet blijken te zijn waargemaakt. Ga dat je cliënt maar eens uitleggen!
En wil de cliënt onverhoopt de visie en verwachting van mr. Vonken over diens strafzaak niet horen dan wijst mr. Vonken hem er wel op dat de cliënt dan misschien beter elders zijn licht kan opsteken over wie hem dan beter kan verdedigen.

Bereikbaarheid. 24 uur per dag bereikbaar op 06 55 33 67 23. Belt U midden in de nacht om een afspraak te maken, dan maakt U mr. Vonken niet blij. Dat telefoontje kan ook overdag immers. Belt U om 03 uur ’s-nachts omdat uw partner, zoon, dochter, vriend of relatie net is aangehouden door de politie, dan is mr Vonken direct klaarwakker en meteen beschikbaar. Meestal weet de cliënt ook heel goed of hij op ongebruikelijke tijden kan bellen. Dat is dan ook doorgaans geen enkel probleem. Bellen op zaterdag of zondag? Geen probleem ook niet wanneer het niet echt om spoed gaat. U kunt altijd bellen. Mocht mr. Vonken op zitting staan, in verhoor zijn, in een gevangenis op bezoek zijn bij een andere cliënt, stuur een app. Die komt altijd aan en daarop wordt gereageerd”.