Mr. Peer Szymkowiak

Mr. Szymkowiak  studeerde Nederlands recht in Maastricht en kwam er al snel achter dat hij voornamelijk geïnteresseerd was in strafrecht. Na een stage als student in Amsterdam en Maastricht bij strafrechtkantoren was hij kort werkzaam als voluntair bij mr. Hiddema. Vervolgens was hij in Maastricht zes jaar werkzaam in het strafrecht als advocaat bij kantoor Vonken.

Nadat hij aldaar zijn sporen had verdiend, startte hij zijn eigen kantoor. In de vier daarop volgende jaren breidde hij zijn praktijk uit en deed de nodige ervaring op in diverse grote strafzaken. Vervolgens ging hij opnieuw de samenwerking aan met mr. Vonken. Nu echter niet als werknemer maar als maten. Zij  startten het nieuwe kantoor Vonken Szymkowiak Strafrechtadvocaten.

Mr. Szymkowiak houdt zich zijn hele carrière enkel bezig met het strafrecht. Hij heeft de verdediging gevoerd in allerlei zaken, uiteenlopend van grote zaken zoals kindermoord, partnermoord, drievoudige moord, doodslag, georganiseerde criminaliteit, grensoverschrijdende drugshandel tot en met de kleinere zaken zoals eenvoudige mishandeling, diefstal  en overtreding van de Wegenverkeerswet.

Mr. Szymkowiak kenmerkt zich doordat hij in korte tijd in omvangrijke dossiers tot de kern kan komen. Daarbij heeft hij steeds oog voor de persoon van de verdachte en het feit dat de belangenbehartiging van cliënt zijn enige doel is.

Mr. Szymkowiak werd in 2010 lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten.